Draagtassen zijn vaak onderwerp van gesprek als het over kleine en zeer kleine hondjes gaat. ‘Een hond heeft pootjes om te lopen’ klinkt het vaak op straat. Voor (hele) kleine hondjes gaat dit echter maar gedeeltelijk op. Natuurlijk heeft ook een klein hondje pootjes om zelf te kunnen lopen en hoewel hondjes misschien veel minder lange tochten kunnen lopen dan een grote stevige hond, zijn ze uitstekend in staat om een wandeling te maken. 

Bij kleine hondjes speelt er alleen wel iets meer dan enkel de vraag of het hondje zelf kan of wil lopen. De wereld om hen heen is een hele andere als je zo klein bent. Wanneer je een grote stevige hond op straat aan de lijn bij je hebt wordt deze prima gezien. Mensen lopen er netjes langs en hebben de hond goed in de gaten. Het wordt wat anders als je in bijvoorbeeld een drukke winkelstraat met een klein hondje van 2 kilo aan de lijn loopt. Vrijwel niemand op zo’n locatie kijkt doorlopend naar de grond en dat is toch echt nodig om zo’n klein hondje op te merken. Mensen zien het hondje niet en voor je er erg in hebt wordt er tegen aan geschopt of bovenop gestapt. Het hondje zal dan ook zeer angstig zijn, wat logisch is als het elke seconde moet oppassen voor een pijnlijke schop of erger. 

Het in een draagtas meenemen zorgt voor pure veiligheid en dit werkt op meerdere manieren. Niet onzichtbaar op de grond waar het risico loopt op ongewenste aanvaringen maar je hondje zich ook dicht bij het baasje en vangt heel goed de lichaamsgeur op. Het voelt zich ook veel dichterbij en daarmee veel veiliger en op zijn gemak en een hondje dat zich op zijn gemak voelt is een mak hondje. 

Een ander aspect van de kleine hondjes in een draagtas vormt de toegang tot locaties zoals winkels of restaurants. In de meeste gevallen zijn honden daar niet zomaar toegelaten, echter een hondje dat zich in een draagtas bevindt vormt geen overlast voor andere gasten of klanten en wordt dan ook veel sneller toegestaan. Niemand hoeft buiten te wachten, je hondje kan gewoon mee naar binnen. 

De huidige generatie draagtassen zijn er in alle maten, vormen en kleuren te vinden zodat je passen bij je eigen outfit of dat van het hondje zelf. Waren er vroeger misschien nog enkel lelijke en saaie tassen, inmiddels bestaat er hele fashion lijnen waarbij je de draagtas bijna nog zonder hondje zou gebruiken. Draagtassen hebben een aanleglijntje aan de binnenkant dat je kunt vastmaken aan een tuigje waardoor het ook nergens naar toe kan ontsnappen. Natuurlijk kun je ook voor een model kiezen dat volledig dicht kan (natuurlijk wel met luchtgaten) zodat je hondje niet vast hoeft en zich lekker kan oprollen. 

Afspraak maken of webshop bezoeken?

Kom naar de Boutique.

Klik hieronder voor het plannen van een exclusief shopping bezoek

Maak afspraak

Liever online bestellen?

Kijk in de webshop voor al onze kleedjes, truitjes, mandjes en draagtassen

Naar Webshop